University of Cambridge ESOL Yurtdışı Dil Eğitmi            TBA Broşür

Sosyal Sorumluluk

Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Krallık arasında ikili Kültür anlaşması ile kurulmuş olan Türk-İngiliz Kültür Derneği-TBA, genç kuşaklara yoğunlaşmış bir Sivil Toplum Kuruluşu’dur.

Bu kapsamda, ülkemizin Avrupa Birliği sürecine, topluma yararlı olduğuna inandığı faaliyetler ile katkıda bulunmaktadır. Avrupa Ufukları ve Mozaik konu başlıklı proje çağrısına, sahibi olarak hazırlayıp yürütmüş olduğu F.A.C.E-Familiarising with the Arts and Culture of Europe– projesi, Derneğin sosyal ve kültürel etkinliklerinin daha geniş platformlarda paylaşılması açısından özel önem taşımaktadır.

Derneğin kuruluş amacı ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yer alan etkinliklerinden bir diğeri de dil öğrenimini teşvik için sağladığı karşılıksız burslardır.

Maddi imkanları sınırlı, başarılı Üniversite öğrencileri, çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığı ile başvurdukları TBA Genel İngilizce kurs programlarına kontenjan dahilinde devam etmektedirler. Derslere düzenli katılım dışında hiçbir karşılık beklenmeyen kontenjan kazanımlarında öğrencilerimiz, İngilizce dil bilgi ve becerileri kazanıp geliştirme imkanına sahip olmaktadırlar.

Her yıl 23 Nisan’da Karikatür Vakfı’nın, çeşitli illerden ilköğretim öğrencilerinin karikatür çalışmalarını Dernek Sanat Galerimizde bir hafta boyunca sergiliyor ve aynı gün film gösterisi düzenliyoruz.

Ayrıca 18 Kasım 2011 tarihinde yine Karikatür Vakfı’nın düzenlediği “Karikatürlerle Türk-Yunan Komşuluğu” Paneline ev sahipliği yaptık.

2012 Mart ayında başlayan projemiz ise bir üçlemeden oluşuyordu.

          “Kadına  Şiddet”, “Aile İçi Şiddet” ve “Çocuk Gelinler”

9 Mart 2012 tarihinde hazırladığımız bir duyuruyu Ankara ve çevresindeki tüm üniversite Güzel Sanatlar Fakültelerine, sanatçı derneklerine ve sivil toplum kuruluşlarına, ressamlara göndererek, Mayıs Ekim ve Kasım aylarında açacağımız sergilere çalışma göndermelerini, konuları gündemde tutmak için yardımlarını beklediğimizi bildirdik.

“Kadına Şiddet” Sergimizi, 11 Mayıs 2012’de 23 sanatçının katılımıyla açtık. Daha sonra sırasıyla 16 Ekim 2012’de “Aile İçi Şiddet” ve 13 Kasım 2012’de de “Çocuk Gelinler”.

Katılımın çokluğu bizi ileriki dönemlerde buna benzer konuları gündeme getirme ve yeni çalışmalar yapma konusunda cesaretlendirdi.